15.11.2013. - ŽUC KKŽ

Отиване към съдържанието

Главно меню

15.11.2013.

Novosti

Sa danom 15.11.2013. godine službeno počinje zimska služba 2013-2014 koja traje sve do 15.03.2014. godine. Održavanje cesta u zimskoj službi (stupnjevi pripravnosti, razine prednosti, zatvaranja cesta …) odvija se prema Operativnom programu održavanja cesta u zimskom periodu 2013/2014. god. kojeg je odobrilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Više.

Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.
Cesta se smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme, u skladu s posebnim propisom prometovanja vozila u zimskim uvjetima.
Prema Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometa na cestama pod zimskom opremom:

-
motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg  pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

- autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače, a autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na  pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima.

Molimo sve sudionike u prometu da ozbiljno shvate  te se pridržavaju pravila tako da svoja vozila opreme zimskom opremom a brzinu kretanja prilagode uvjetima na cesti kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню